Wędzarnie gastronomiczne na wyposażeniu restauracji

Popularnym sprzętem w restauracji są wędzarnie – pozwalają przygotowywać własne wyroby, co jest prostym sposobem na zaskarbienie sobie uznania i zaufania klientów.

Wędzenie w przemyśle spożywczym

Wędzenie jest powszechnie stosowaną technologią w przemyśle spożywczym – stało się niezwykle modne, ale może być też wygodne – potrzebny jest jedynie dobrej jakości sprzęt i akcesoria do wędzenia. Dobrej jakości urządzenie pozwoli nadać potrawom specjalnego smaku i aromatu, a także przedłuży ich termin przydatności do spożycia. Maszyny są proste w obsłudze, a ich konstrukcja zapewnia optymalne zadymienie produktów.

Inwestycja w wędzarnię

Warto zainwestować w wędzarnię do mięs (szynek, polędwic, boczku, kiełbas itd.), ryb, serów oraz innych produktów. Tak przygotowane specjały nie tylko smakują wyśmienicie, ale są też zdrowsze od gotowych wędlin. Można na ich bazie komponować różne oryginalne potrawy i przystawki. Restauracja serwująca własne wyroby wędliniarskie lub wędzone ryby zwykle szybko zyskuje uznanie i zaufanie w oczach gości ceniących tradycyjną obróbkę żywności, a także zdobywa stałych klientów.

Wędzarnie przemysłowe i domowe

Solidnie wykonane wędzarnie mają obudowę oraz suwane drzwi ze stali nierdzewnej, dzięki czemu są bezpieczne w użytkowaniu oraz łatwe w codziennej pielęgnacji. Sprawdzają się w punktach gastronomicznych, ale dostępne są różne modele wędzarni – można wybrać odpowiednią do swoich potrzeb i zastosowań, również domowych.

Ewelina, f: Hans / pixabay

Post Author: Monika